Hutopia: Fotoalbums

Lente 2016

Elk jaar is het begin van de lente een dag waarop de stemming opperbest is op Hutopia. Maar ook het begin van het tuinwerk. Dit jaar begonnen met de boomgaard, die moet hoognodig opgezet worden als we willen genieten van vers fruit de komende jaren. Dus eerst het terrein effenen en klaar maken voor de nieuwe aanplant.


Varkensstal

We hebben varkens op Hutopia, voor de vleesvoorziening worden er varkens gehouden, maar 1 varken is onze "mama", zij zal de komende jaren zorgen voor biggen. Mama is een kruising Mangalica varken, ook wel een wolvarken genoemd. En het is een schatje.


Appelwijn maken

Appels in overvloed, zeker als een vriendin bijna 100 kilo appels komt brengen. Een hele dag werk met appels in stukken snijden, te shredden, licht koken, in vaten doen, water bijvoegen, gist toevoegen, en suiker. Dan wachten, na 3 weken de appelmassa persen, daarna nog ettelijke weken laten gisten, en nog meer weken laten rijpen.


Vlierbessen

In Hongarije plukken de mensen elk voorjaar vlierbloesems om siroop of wijn van te maken, wij plukken de vlierbessen, vlierbessenwijn is heerlijk. Maar wat een werk, al die besjes van de trossen plukken. Echt een werkje om lekker bij te gaan zitten in de schaduw.


Kuikens

De eerste boerderijdieren zijn een feit, een mooi stel kuikens bevolken het kippenhok. We kunnen haast niet wachten op de eerste eitjes. Maar op het moment zijn het nog kuikens dus eieren zullen nog even op zich laten wachten.


Renovatie stal

Het renoveren van de stallen is een termijnen klus. Alles wordt in gedeelten gedaan, om kosten te spreiden en de werkdruk niet te hoog te maken.


Wasdag

Als je geen stromend water hebt, heb je ook geen wasmachine. Dus was je op de hand. Met putwater. Gaat perfect, al is het ruim meer werk als zo'n luxe wasmachine.


Fundering schuur stort in

De fundering van de grote schuur treffen we op een morgen gedeeltelijk ingestort aan. De fundering is gemaakt van rotsblokken, en het cement is op 1 hoek door de slechte afwatering van het dak de varkensstal totaal vergaan. Om grotere schade te voorkomen dus meteen de fundering weer opgebouwd, en beton tussen de rotsblokken gegoten.


De boomgaard

De boomgaard is jarenlang verwaarloosd. Veel winterschade, sneeuwschade, mierennesten die zich in dode takken hebben gevestigd, en wildgroei. Daar moet eerst eens goed uitgedund worden, alles wat te oud en beschadigd is moet er uit.


Lente 2015, de eerste dagen buitenDe hondjes mee

Het was even afwachten hoe de honden zouden reageren op de nieuwe omgeving, maar ze vonden het prachtig! Een grote tuin waar ze heerlijk kunnen ravotten, en genoeg katten bij de buren om uren aan 1 stuk te blaffen.


Wijnkelder

De wijnkelder heeft een verrot dekluik, en pas na de verhuizing hebben we het aangedurfd om die te openen. De trap is totaal vergaan, dus met wat voorzichtigheid rondgekeken met de camera.


Klaar maken voor de verhuizing

Na een lange winter is het eindelijk weer beter weer aan het worden. Dus tijd om weer naar Hutopia te gaan om voor te bereiden op de verhuizing. Al snel merken we dat er het 1 en ander aan spullen uit de schuur gestolen is in de winter, vervelend, maar geen kapitale missers. Bobbie mag alvast een keer mee om het nieuwe huis te bekijken.


De keuken

De keuken was niet meer dan een kale ruimte. Met scheuren in het pleisterwerk op de muren, en een afvoer in de muur voor de gootsteen. In het najaar van 2014 zijn daar vele uren werk in gaan zitten om keukenblokken te plaatsen.


Binnen in huis, najaar 2014

Binnen is er meer dan genoeg te doen in de eerste maanden. Vloeren, muren, plafonds, werk in overvloed.


Najaar 2014

De dagen van het najaar van 2014 hadden we vaak nog mooi weer, dus mooi nog de gelegenheid buiten het een en ander te doen.


Eerste fotos

De eerste foto's die we gemaakt hebben op ons Hutopia. Veel achterstallig onderhoud, veel verval doordat veel lange tijd niet gebruikt is. Maar zo veel mogelijkheden, en als je een beetje door de verwildering heen kan kijken zo veel wat juist heel erg goed is nog.


Widgets

fotoalbum

fotoalbum
titel: Bhakti onder de Mirabellenboom
Datum: 2016-04-14 11:15:34

Lees verder >>>


Social media
Languages